top of page
Назад

ПОДДРЪЖКА

ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК ПРИЛОЖЕНИЕ

Тeхническият камък има множество предимства: тъй като е повърхност от естествен кварц, той е силно устойчив на надраскване и петна и има ниски нива на абсорбация на течности. Нашите партньори имат над 60 кварцови цвята за плотове, различни обработки на повърхността и разнообразни размери и дебелини, което го прави  идеалния избор за кухнята и банята.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОДДРЪЖКА

ОБЩИ УКАЗАНИЯПАПАДОПУЛОС ® препоръчва да се отдели специално внимание на следните указания за почистване и поддръжка на своите продукти, във всички случаи ние препоръчваме да информирате своите клиенти за препоръките по почистване.

ПАПАДОПУЛОС ® агломерат на кварцова основа е изключително устойчив на надраскване и зацапване и затова не е необходима за защита на повърхността с восък или импрегнатор. При полирано покритие на материалът е почти невъзможно да се замърси повърхността. Материалът е с много ниска степен на порьозност и следователно мръсотия не може да проникне в повърхността. Шлайфанта повърхност обаче, макар и силно устойчива на надраскване, има грапава повърхност, която може да улови мръсотия и затова се нуждае от редовно почистване.

ПО ВРЕМЕ НА ИНСТАЛАЦИЯ
• За да се постави кварца, всички повърхности трябав да са оставени в отлично състояние, да се защити пода от евентуални повреди с адекватно покритие докато полагането е в ход.
• След приключване на строителните работи на обекта, всички останали елементи прах трябва да бъдат отстранени от повърхността с помощта на четки и прахосмукачка.
• Хоросанови петна и остатъци могат да бъдат премахнати с четка или, ако са особено устойчиви, с перилен препарат, разреден в чиста вода.
• използването на метални четки не се препоръчва, тъй като металът може да ожулени кварцовата повърхност причинявайки сивкав отпечатъци, които ще останат на камъка.
• Никога не третирайте настилка от агломерат на кварцова основа с восък или мазнина / маслени продукти.

ЕЖЕДНЕВНО ПОЧИСТВАНЕ
• В случай на нормално почистване се измивайте инженерния камък с неутрални почистващи препарати.
• Честотата на почистване зависи от мръсотията и колко често се използва на повърхността.
• За интензивно почистване се препоръчва за мокро почистване 1-2 пъти на ден.

ПОЧИСТВАЩИ МАШИНИ - при използване на машини за почистване, бъдете сигурни, че се използва чиста прясна вода и сменяйте по всяко време, когато е необходимо. Обърнете внимание на абразивни клас на тампоните и четките дали гарантират, че са подходящи за  инженерния камък.


ВНИМАНИЕ - Тези указания се базират на  нашия широк опит. Въпреки, че ние правим всичко възможно да гарантираме, че предоставената информация е точна и изчерпателна, ПАПАДОПУЛОС ® не предоставят гаранция, или не може да се счита отговорен за пълнотата и прилагането на нашите конкретни препоръки.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЛАГАНЕ

1. Уверете се, че повърхността е стабилна и без никакви прах и мръсотия.


2. При фиксиране върху много абсорбиращи повърхности, е необходимо да залеете субстрата с разреден латекс преди полагането на сместа.


3. Внимателно следвайте инструкциите, дадени от производителя на лепилото за да сте сигурни че сте създали хомогенна смес.


4. Сместа трябва да бъде положена върху приготвената подложка с помощта на мистрия. Важно е да положите точното количество от сместа за успешно залепване на плочките (около 5 мм дебелина).


5. След полагането на сместа върху малка площ, поставете плочките като се внимава да ги докосвате с еднакъв натиск.


6. Фуги – минималната фуга между плочките трябва да бъде не по-малко от 2 мм. В район, по-голям от 0,16 кв.м. (40x40 см) или, когато инсталацията е обект на постоянно различна температура (като прозорци или източници на топлина), фугите трябва да се увеличават пропорционално до 5 мм. Разширените фуги трябва да бъдат инсталирани по периметъра на пода, стените, около колоните и където се очаква движение чрез разширяване или вибрации.


7. Фугиране - смес от цимент и вода - не трябва да започне преди плочките да са били положени за срок от 2 / 3 дни. Излишният варов разтвор трябва незабавно да бъде отстранен с помощта на влажна гъба. Използването на синтетични фугиращи смеси се препоръчва, а не ръчно правена смес, и винаги да се следват инструкциите на производителя.

bottom of page